Tarihçemiz

12.02.2013 5581

Milli eğitimin temel ilkeleri doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında, bilimsel düşünen ve yaratıcı çözümler sunan, demokratik, çağdaş bireyler yetiştirmek amacıyla 1992-1993 eğitim öğretim yılında "Havza Sağlık Meslek Lisesi" adıyla Sağlık Memurluğu bölümü ile 90 öğrenci mevcuduna sahip olarak eğitim öğretime başlamıştır. 26.12.2001 tarihinde bugünkü binasına taşınmıştır. Okulumuza ismini veren şehidimiz "Jandarma Uzman Onbaşı Besim Kazar" Diyarbakır'da görev yaparken çıkan çatışmada 1996 yılında pkk'lı teröristlerce şehit edilmiştir. 

1996-1997 eğitim öğretim yılında Sağlık Memurluğu bölümünün yerini Acil Tıp Teknisyenliği ve Hemşirelik bölümleri almıştır. 2010-2011 eğitim öğretim yılında okulumuz Anadolu statüsü kazanarak "Havza Anadolu Sağlık Meslek Lisesi" adını almıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle 96 Hemşirelik Bölümü, 286 Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü öğrencisi okulumuzdan mezun olmuştur. 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren meslek liselerinin dönüşümü dolayısıyla okulumuz "Şehit Besim Kazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" adını almış olup, Sağlık Hizmeti Alanı Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği dalları ile eğitim öğretime devam etmiştir. 

2018-2019 eğitim öğretim yılında ise Şehit Osman Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  pansiyonuyla beraber okulumuz bünyesine katılmıştır. Şehit Osman Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" 1947 yılında Havza Akşam Sanat Ortaokulu olarak açılmış, 1974 yılında Havza Kız Meslek Lisesine dönüştürülmüş ve 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren meslek liselerinin dönüşümü kapsamında "Şehit Osman Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" adını almıştır. 2018 yılında El Sanatları Teknolojisi alanı ve Güzellik Hizmetleri alanı Bakanlığımız tarafından kapatılmıştır. Okulumuzda Sağlık Hizmetleri ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanlarıbulunmaktadır.

Okulumuzun son sınıf öğrencileri haftanın 2 günü okulda teorik eğitim almakta, diğer 3 gün alanları ile ilgili işletmelerde beceri eğitimine gitmektedir. Bu sayede öğrencilerimiz işletmelerde alanları ile ilgili gerekli donanımları kazanarak iş hayatına hazırlanmaktadır.Diğer alan ve dallar için yüksekokul okuma şartı getirilmiştir. Mezunları izleme birimimiz, mezun olan öğrencilerimizin istedikleri alanlarda istihdam edilmelerine yardımcı olmaktadır.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılından itibaren MESEM Programı açıldı. MESEM bünyesinde Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanına öğrenci alınmaktadır. Öğrenciler  MESEM programı bünyesinde haftada bir gün okulumuzda teorik dersler almaktadırlar. Haftanın dört günü de işletmelerde pratik eğitim almaktadırlar.

Okulumuz Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülmekte olan Beyaz Bayrak Sertifikası almış olup, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde birçok başarıya imza atmıştır. Yine Avrupa Birliği projelerinin uygulandığı okulumuzda son yıllarda gerçekleştirilen projelerle öğrencilerimiz farklı ülkeleri, kültürleri yakından tanıma fırsatı bulmuştur. Hollanda, Almanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, İtalya gibi ülkeleri ziyaret ederek, mesleki eğitim ve dil alanında kendilerini geliştirme imkanı bulmuşlardır.

Amacımız  üretim  ve  hizmet   sektörünün   ihtiyaç   duyduğu,   yetişmiş,   nitelikli   eleman ihtiyacını karşılamak, öğrencilerimizi yükseköğrenime hazırlamak ve alanlarındaki mesleklerini en iyi şekilde öğrenip uygulayan bireyler yetiştirmektir. Bunu da ortaöğretim seviyesinde mesleki ve teknik eğitim kurumlarında erken yaşta kazandırabiliriz.