ŞEHİT BESİM KAZAR MTAL ÖĞRENCİLERİNDEN FİLİSTİN DUYARLILIĞI

“Gazze’de yaşayan kardeşlerimize az da olsa bizim de bir katkımız olsun” diyen Şehit Besim Kazar MTAL öğrencileri yaşanan insanlık trajedisine kayıtsız kalmadı. Gazze’de 7 Ekim’de başlayan olaylar ve sonrasında yaşananlar tüm dünya kamuoyunun gündeminde. Masum insanların hunharca katledildiği, hastanelerin, okulların, camilerin, kiliselerin bombalandığı Gazze’de eğitim öğretim faaliyetleri de durduruldu. Dünyanın büyük çoğunluğunun seyirci kaldığı ve yardımların yetersiz olduğu Gazze’de yaşananlara tepki göstermek ve karınca misali yardımda bulunmak isteyen Şehit Besim Kazar MTAL öğrencileri düzenlemiş oldukları kermeslerle duyarlılıklarını gösterdiler. 4, 11 ve 18 Ekim tarihlerinde 9,10 ve 11. Sınıf öğrencilerinin katkılarıyla üç hafta boyunca kermes düzenlendi. Öğrenciler evlerinde hazırlamış oldukları çeşitli türden yiyecekleri Filistin’e destek kapsamında satışa sundular. Elde edilen gelir Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Filistin’e bağış olarak aktarıldı.

Kermes etkinliğinde öğrencilerle birlikte çalışmalara katılan öğretmenlerimiz bu faaliyetin öğrencilerimizin hem dünyada yaşanan olaylara duyarlı birer birey olmaları hem de yardımseverlik duygularını geliştirmeleri açısından değerler eğitimine güzel bir örnek oluşturduğunu ifade ettiler. Yardım faaliyetinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

22.12.2023 124

22-12-202322-12-202322-12-202322-12-202322-12-202322-12-2023