10.SINIF ÖĞRENCİLERİ DAL TERCİH İŞLEMLERİ

Okulumuzda bulunan Sağlık Hizmetleri  Alanı 9.sınıftan 10.sınıfa geçen öğrencilerimizin - Dal tercihi yapılacaktır.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanının tek dalı (Erken Çocukluk ve Özel Eğitim) bulunduğundan tercih işlemi yapılmayacaktır.

Aşağıda paylaşılan formu velilerinizle birlikte en geç 15 Eylül 2023 tarihine kadar doldurunuz.

Not:

Dal yerleştirmesi 9.sınıf  başarı puanlarına (Tüm Dersler) göre yapılacaktır.

Tercihlerin belli dallarda yoğunlaşması hâlinde 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanı yüksek olanlara öncelik verilecektir.

Belirtilen süreler içinde dal tercihi yapmayan öğrenciler, kontenjanı uygun olan ve yılsonu başarı puanının yeterli olduğu bir dala yerleştirilecektir.

Ebe Yardımcılığı dalı sınıf açma şartlarını sağlamadığından bu sene açılamayacaktır.

Dal seçimi yaparken öncelik sıranıza göre hareket ediniz. (En çok istediğiniz Dalı 1.sıraya yazarak.)

16.09.2023 159

Sağlık Hizmetleri Alanı Dallara göre Kontenjan bilgileri

10. Sınıf mevcut öğrenci sayısı 45’tir.

1- Ebe Yardımcılığı Dalı: %15 (7 öğrenci)

8 öğrenci altına sınıf açılamadığından kontenjanın %5’i (2 öğrenci) Hemşire Yardımcılığına, %10’u ise (5 öğrenci) Sağlık Bakım Teknisyenliğine aktarılmıştır.

2- Hemşire Yardımcılığı Dalı: %30 (14 öğrenci) + % 5 (2 öğrenci) toplam 16 öğrenci

3- Sağlık Bakım Teknisyenliği Dalı: %55 (25 öğrenci) + %10 (5 öğrenci) toplam 30 öğrenci olarak belirlenmiştir.

2023 yılı Alana/Dala Geçiş, Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Kılavuzuna ulaşmak için TIKLAYINIZ.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Dala Yerleştirme Sonuçları için TIKLAYINIZ.