Aday Öğrenci

20.07.2020 595

 

13-06-2018

Okulumuza kayıt yaptırmayı veya Mesleki Eğitime başlamayı düşünen İlköğretim öğrencilerine yönelik Mesleki Eğitim Tanıtım sayfamız yayındadır.

 

Neden Mesleki Eğitim?

 

 Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları?

Bilim, sanayi ve teknolojinin sürekli geliştiği bir dünyada bireylerin hayal ettikleri meslekte çalışmaları için; yeniliğe açık, girişimci ve yaratıcı olmaları beklenmektedir. Bu yolda amaçlarına ulaşıp, mesleklerinde yetkin bireyler olabilmeleri için öğrencilerimize mesleki ve teknik eğitim okullarında tercih ettikleri alan ve dalda eğitim alma şansı sağlanmaktadır.

Öğrencilerimiz liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de işyeri açma belgesine sahip olup teknisyenlik unvanı kazanırlar. Ayrıca mezun olan öğrencilerimiz; aldığı ve başardığı modülleri, dersleri ve kredileri gösteren belge ve yurt dışı iş başvurularında, eğitim sertifikalarını ve diplomalarını sunma ve açıklama konusunda yardımcı olan EUROPASS Sertifika Eklerine sahip olurlar.

Sayısı yüzbinleri geçen lisans mezunlarının işsiz olması, işverenlerin ise meslek lisesi mezunlarını tercih etmesi mesleki ve teknik eğitim kurumlarının önemini ortaya koymaktadır.

 22-07-2020

 

 

 

 

 

 

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim ile ilgili merak edilen tüm soruların ayrıntılı olarak cevaplandığı Mesleki Ve Teknik Eğitim Sık Sorulan Sorular Kitapçığı yayımlandı.

Kitapçığı indirmek için tıklayınız